Een bos van verhalen en bomen

Het idee is om een bos te laten ontstaan met alleen maar bomen met een bijzondere betekenis of herinnering. Een gedenkbos, waarin iedere boom symbool zal zijn voor een verhaal. En al die verhalen samen, met de daarbij passende boom vormen het Gedenkbos Asten.

Het bos zal bestaan uit de diverse soorten bomen die vermeld staan in de bomenlijst. Het plantperceel ligt op een prachtige locatie aan de Sengersbroek weg in Asten-Heusden. In de toekomst zal men vanuit het bos een prachtig zicht hebben op de golfbaan van Het Woold. Deze golfbaan met paddenpoel en mooie waterloop ligt al naast de plek waar het bos zal komen, en de eerste bomen zijn voorjaar 2011 geplant. Het is makkelijk bereikbaar met diverse vervoermiddelen, en de Stichting heeft nu al ondervonden dat het een plek is waar mensen graag naar toe gaan. Het perceel waar het bos komt te staan is in bruikleen gegeven aan de Stichting Gedenkbos Asten met de opdracht er een mooi Gedenkbos te maken.

Omdat het Gedenkbos zo mooi in de omgeving van de golfbaan en andere bossen komt te liggen moeten we als Stichting Gedenkbos Asten wel voldoen aan enkele regels. Deze regels bepalen welke bomen we kunnen en mogen planten en op welke manier die geplant moeten worden. de aanwezigheid van bloemrijk grasland is een van die voorwaarden. Dit geeft het bos ook een enorme meerwaarde naast het prachtige gezicht van deze bloemen. Met natuurlijke elementen zal de Stichting Gedenkbos Asten deze plekken later aankleden. Een van de ideeen die daarbij hoort is een boomstam om op te zitten. Bij elke boom zal een paaltje worden geplaatst door de stichting zodat men de mogelijkheid heeft er een persoonlijk tintje aan te geven. Voor de regels die daarvoor gelden kunt u terecht bij de voorwaarden.

De belangstelling voor het bos is  groot. Alle mensen die we het idee uitleggen, of die al een boom geplant hebben zijn zonder uitzondering enthousiast. Om die reden willen we als Stichting Gedenkbos Asten ons in zetten voor het opzetten van dit eerste gedenkbos in de omgeving. De Stichting heeft zich ook voorgenomen een nieuw perceel te gaan zoeken indien dit bos vol raakt. Wij verwachten u via deze site ook warm gemaakt te hebben voor het prachtige bos en zien u graag binnenkort als bosvriend terug in uw eigen bos.