Hoe werkt het?

U wordt ‘Bosvriend’

Als u een boom wilt planten in het Gedenkbos dan wordt u automatisch lid van de Stichting Gedenkbos Asten. U ontvangt op de plantdag een certificaat. U wordt een Bosvriend. Voor de Bosvriend doen we het onderhoud en de zorg voor de boom natuurlijk gratis. De Stichting heeft voor dit verplicht lidmaatschap gekozen om tot een blijvende vriendschap tussen u, de boom, het Gedenkbos en de Stichting te komen. Na de aankoop bent u of uw bedrijf voor altijd ‘Bosvriend’ zolang als u het certificaat in bezit wilt hebben. Gedetailleerde uitleg over het lidmaatschap kunt u terugvinden in de voorwaarden.

Wat kost het lidmaatschap?

Het lidmaatschap van het Gedenkbos kost voor particuliere € 20,00 per jaar en voor bedrijven bedraagt het lidmaatschap € 50,00.

Het rekeningnummer van de Stichting Gedenkbos Asten is NL76RABO0150989857

Wat kost een boom?

Niet alle bomen worden geplant in het Gedenkbos. U kunt kiezen uit slechts drie verschillende wilgen kiezen omdat het bos bijna vol is geplant:

  • Wilde wilg (Salix): 115 euro
  • Treurwilg (Salix Pendula): 115 euro
  • Knotwilg (Salix Alba): 115 euro

Het kan voorkomen dat een boom niet aanslaat. U ontvangt gratis een nieuwe boom.

Kan ik een boom planten op een dag die ik zelf uitkies?

Nee, de bomen zullen op een gezamenlijke plantdag geplant worden in maart of november. Van een plantdag maken we een mooie dag omdat we de boom een speciale plek in ons leven willen geven. Maar mocht u onverhoopt verhinderd zijn op een plantdag dan is het natuurlijk mogelijk in overleg met de Stichting een andere datum te kiezen. Echter, het planten van een boom kan niet altijd het hele jaar door. Het voorjaar en najaar zijn daar de beste periodes voor.