Nieuws

Oproep: Houd het bos een bos!

Het Gedenkbos is een plek waar veel mensen naartoe gaan om een bijzondere gebeurtenis te herinneren. Of om even van de natuur de genieten. Het Gedenkbos is prachtig, maar we krijgen steeds meer signalen dat de bezoekers zich storen aan de vele ‘tierlantijntjes’ bij de bomen. Natuurlijk mag u een tekening van een kleinkind aan de boom hangen, of een bloemetje leggen. Maar het is wel de bedoeling dat u deze zelf weer opruimt na enkele dagen. Ook het plaatsen van allerlei spulletjes aan de paal of boom, of het planten van vaste planten rondom de boom is niet de bedoeling. Het bos moet een bos worden!

Een reservelijst wordt aangemaakt

Het Gedenkbos is vol. Er kunnen nog ongeveer 20 – 30 bomen worden geplant en er zijn alweer twee volgeboekte plantdagen in aantocht. Pas in november 2020 weten we of er nog bomen geplant kunnen worden en hoeveel. Daarom leggen wij vanaf nu (10 mei 2020) een reservelijst aan. Degene die het inschrijfformulier aanlevert komt op deze reservelijst te staan. De volgorde van binnenkomst bepaalt de plek op deze lijst.

Plantdag november 2020

Omdat de plantdag in maart dit jaar vanwege een erg nat voorjaar en omdat het corona-virus haar intrede deed, hebben we deze plantdag afgelast. Dat betekent dat we in november 2020 twee plantdagen hebben:  voor de groep ‘Maart 2020’ en voor de groep ‘November 2020’. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor een plantdag in november. Pas in maart 2021 is er waarschijnlijk een volgende gelegenheid.

Plantdag 8 maart 2020 gaat niet door!

De plantdag van 8 maart 2020 wordt verzet naar 22 maart 2020. Het heeft de afgelopen weken zoveel geregend dat we geen bomen kunnen planten. De grond is te nat op het perceel. Wij vinden het vervelend dat we nu de plantdag moeten verzetten, maar vragen om uw begrip. Iedereen die een boom zou planten heeft inmiddels een email ontvangen. Op 22 maart starten we om 10.30 uur.

Plantdag maart 2020 is volgeboekt!

Vooralsnog is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor het planten van een boom. Het Gedenkbos is vol. Wij gaan na de zomer een inventarisatie maken van hoeveel bomen er wellicht nog geplant kunnen worden. Er zullen nog 22 bomen worden geplant in november 2019 en maart 2020. Houd onze website in de gaten of er mogelijk nog een nieuwe plantdag komt na maart 2020.

Plantdag november 2019 is volgeboekt!

We hebben inmiddels voldoende aanmeldingen ontvangen voor de plantdag in november 2019. We gaan 12 nieuwe bomen planten. Voor maart 2020 zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Meld u snel aan want dat zal hoogstwaarschijnlijk de laatste plantdag worden. Het Gedenkbos is dan namelijk vol.

Plantdag 10 maart 2019 is volgeboekt!

Op 10 maart 2019 gaan we weer bomen planten op het huidige perceel. Er staan meer dan 200 bomen inmiddels en het bos is bijna vol. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar voor families die een wilg of eik willen planten in november 2019. Meld u dus snel aan.

Onderhoudsdag 16 september 2018

Op zondag 16 september organiseren we een grote onderhoudsdag op het perceel. Er worden struiken gesnoeid, wilde bomen weggehaald en we brengen het perceel netjes op orde. Wilt u meedoen? Stuur dan even een mailtje naar ons: s.erp@upcmail.nl.

Plantdag 11 november 2018 is volgeboekt! 

We hebben voldoende aanmeldingen voor de plantdag van 11 november 2018 binnengekregen. U kunt u nu al aanmelden voor de plantdag in maart 2019. Download het inschrijfformulier op de website en stuur deze toe naar St. Gedenkbos, Spicastraat 39, 5721 ZB, Asten of mail naar s.erp@upcmail.nl.