Herman Peeters is sinds oktober 2020 de voorzitter van de Stichting Gedenkbos Asten. Hij is geboren in Asten-Heusden en woonachtig in Asten, samen met zijn partner Monique. Daarnaast is hij vader van 2 volwassen kinderen.

In het dagelijkse leven werkt Herman als consultant bij een internationaal bedrijf, kantoorhoudend in Den Haag. Als hobby speelt hij al sinds zijn jeugd basgitaar en heeft hij in meerdere bands gespeeld.

Sinds 2016 heeft Herman samen met zijn familie een gedenkboom. De aanleiding voor het planten van een mooie eik was helaas het overlijden van hun vader. Alhoewel hij begraven ligt op een begraafplaats, is het Gedenkbos voor zijn familie de plek om naartoe te gaan. Herman is er regelmatig te vinden als hij met hem wil “praten”, als hij iets moois of lastigs met hem te delen heb of gewoon om te genieten van de omgeving, de stilte, de vogels en de mooie wolkenpartijen. Bovendien is het de ideale startplek voor een wandeling in de mooie omgeving.

‘De meeste bestuursleden van de Stichting ken ik inmiddels al lange tijd. Een leuke groep enthousiaste mensen. Ik heb niet lang nagedacht om te solliciteren na de oproep van het huidige bestuur voor een nieuwe voorzitter. Ik heb er zin in om met hen én de vrijwilligers de continuïteit van het Gedenkbos verder gestalte te geven,’ aldus Herman.